lauantai 10. syyskuuta 2016

Lauantain viettoa - Kansainväliset Suurmarkkinat ja lounas Aitassa

Lauantai. Vapaapäivä. Ihanaa! Ei muuta, kuin Marimekon mekko päälle ja kassi käteen. Jalkoihin lauantain kunniaksi glitterlenkkarit, ja menoksi!
Olin viikolla suunnitellut, että viikonlopun aikana käyn Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla. Nyt, kun ne kerran Rovaniemellä ovat! 

Harmaasta ja koleasta ilmasta huolimatta keskusta oli täynnä ihmisiä. Rovaniemellä harvoin näkee näin paljon väkeä yhtä aikaa liikkeellä. Useammasta pankkiautomaatista oli loppunut käteinen. Ainoasta löytämästämme rahaa vielä antavasta automaatista sai ainoastaan 50€:n seteleitä. Porukkaa siis oli saapunut markkinoille sankoin joukoin!

Markkinakojut jatkuivat useamman kadun verran. Hyviä tuoksuja tuli nenään joka puolelta. Jopa minä flunssan tukkimalla nenälläni kykenin haistamaan ruokien tuoksujen moninaisuuden! :D Lettuja, vohveleita, muikkuja, lohta, makkaroita, juustoja, leivoksia, kreikkalaista ruokaa - vaikka mitä! Ennen kaikkea nämä markkinat olivatkin ruokamarkkinat. Suurin osa kojuista myi elintarvikkeita. Miten hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään! 

Nähdessäni kukkien myyntipaikan, suuntasin sinne heti. Ihania kukkasia oli monessa eri värissä ja lajissa. Itse nappasin mukaan vaaleanpunaisen orkidean. Orkideat ovat kukista suosikkejani. Ne ovat kauniita ja helppohoitoisia. Hajamieliselle ja arkena usein kiireiselle kerran viikossa uittaminen vaan on niin paljon helpompi muistaa, kuin päivittäinen kastelu! Ei ollut orkideaa muuten hinnalla pilattu. Yksi kappale maksoi 10€ ja kaksi kappaletta 15€. Siis jopa kaksi kertaa halvempi, kuin monesta muusta paikasta ostettuna. Kukat olivat markkinoilla myös hyvässä kunnossa. Valinta oman yksilön kanssa oli hankala, sillä loistavia vaihtoehtoja oli niin monta!

Kukan lisäksi mukaani lähti mausteita ja dippimausteseoksia. Viisi pussia sai kympillä, joten valikoin kaksi maustetta ja kolme dippiä. Yhdestä pussista pitäisi riittää usean dipin tekemiseen. Myyjän mukaan kerta-annoksen hinnaksi tulee n. 40 snt. Täytyy siis järjestää kunnon dippailuiltamat! 

Kolean ilman takia emme markkinoiden ruokatarjonnasta huolimatta halunneet syödä ulkona. Sen sijaan suuntasimme Rovakadulla sijaitsevaan Aitta Deli&Dine-ravintolaan syömään lounasta. Päivän annoksena savuporo tai savukala toast. Hinta oli 10€, ja se sisälsi alkukeiton ja salaatin. 

Voi jummi jammi, miten hyvää voi lanttukeitto olla! Keitto suorastaan suli suuhun. Se oli parhaita koskaan syömiäni kasvissosekeittoja! Olisi tehnyt mieli ottaa lisää... :D Myös salaatti oli maukasta. Siinä vaiheessa, kun toast tuotiin pöytään, oli maha jo melkein täynnä keitosta ja salaatista. Savuporotäytteinen toast lisukesalaatteineen oli hyvä ja runsas. Kymmenellä eurolla sai siis todella syödä koko rahan edestä! Lisäksi, ravintola vieläpä käyttää annoksissaan luomu-ja lähiruokaa!Markkinoilta ja lounaalta poikkesimme käymään vielä Suomalaisessa kirjakaupassa. Olin saanut ystävältäni vinkin, että Jojo Moyesin romaani Kerro minulle jotain hyvää on pokkarina siellä vain 4,95€. Ihastuin suuresti romaanista tehtyyn elokuvaan, joten haluan lukea myös kirjan, jonka pohjalta elokuva on tehty. Kirjoista tehdyt elokuvat kun yleensä kalpenevat alkuperäisen kirjan rinnalla. Leffa avasi kyynelkanavat moneen kertaan. Saa nähdä, miten kirjan kanssa käy. Kirjan minulle myynyt nainen nimittäin kehotti poikkeamaan kotimatkalla ostamaan kirjan kaveriksi nenäliinoja. Itkemättä ei tätä kirjaa lukisi. Voi iiks. Tämä herkkis päättää ihanan lauantain nyt käpertymällä pehmeään lempivilttiinsä, varautuen mahdolliseen itkukohtaukseen. 
- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti