keskiviikko 31. elokuuta 2016

Portugali - osa 8 - Palácio da PenaPalatsipäivän kolmentena ja viimeisimpänä (muttei todellakaan vähäisimpänä) kohteena suuntasimme kohti Palácio da Penaa. Olin kovasti odottanut juuri tämän palatsin näkemistä, sillä se erottuu muista värikkyydellään.

Palácio da Pena sijaitsee Sintran kukkuloilla kaupungin läheisyydessä. Värikkään palatsin pystyy nähdä joissakin kohtaa kaupunkia. Olen kuullut, että jopa Lissabonissa on paikkoja, joista palatsin voi nähdä siintämässä kaukana. 

Mahtipontiset värit loistivat luonnossa vielä kirkkaammin, kuin kuvissa. Erityisesti keltainen ja punainen räiskyivät palatsin seinillä. Olin hurmioitunut kirkkaiden värien ja ympäröivien luonnonmaisemien muodostamasta kontrastista. Aivan kuin palatsi olisi tuotu keskelle metsiä ja puistoja jostakin toisesta maailmasta. Sintran satumaisuus vahvistui tämän palatsin näkemisen myötä.

Palatsin pääsi kiertämään monelta suunnalta erilaisia käytäviä pitkin. Rakennuksen eri kulmat tulivat kauniisti esille eri paikoista. Eli kameran kanssa sai heilua, minkä ehti! Oli erikoista nähdä niin hehkuvan kirkkaat värit palatsin seinissä. Vastaavaa en ole muualla Euroopassa nähnyt. Tylsiä harmaita seiniä ei tässä palatsissa näkynyt! Siitä syystä kuvia tuli nappailtua runsaasti. Yritin karsia tähän sellaisen kuvasarjan, jossa palatsin kauneus pääsisi oikeuksiin. Yhtä upeaksi en palatsia osannut vangita, kuin se todellisuudessa on. Mutta suuntaa-antavina fiilistelykuvina ne toimivat. ;)
Kuten kuvista näkee, oli palatsissa paljon ihasteltavaa. Viimeisessä kuvassa Prinsessa Ruusunen löysi oman torninsa. :D

Palatsi oli upea myös sisältä. Huoneet olivat kauniita kokonaisuuksia, joiden  seinät, lattiat, huonekalut ja esineet olivat näyttäviä, mutta balanssissa keskenään. Huonekalujen kauneus ja yksityiskohtaisuus oli hämmästyttävää. 


Palácio da Pena on ehdottomasti sellainen palatsi, jossa Portugalissa kannattaa käydä. Ihastuttavaa arkkitehtuurin, värien ja kauneuden sinfoniaa. 

Seuraava kirjoitus tulee olemaan viimeinen Portugalin matkaa koskien. Sitten alkaa olla reissun kohteet paketissa!

- Ilona

2 kommenttia: