maanantai 22. elokuuta 2016

Portugali - osa 7 - Castelo dos Mouros
Jatkoimme matkaa Palácio Nacional de Sintrasta kohti Castelo dos Mourosta. Matka kannattaa taittaa bussilla, joka vie suoraan palatsilta linnan lähettyville. Bussi pysähtyy pienen rakennuksen viereen, josta saa kartan ja lippuja linnaan. Rakennuksesta lähdetään jalan suuntaamaan kohti linnaa, tai pikemminkin linnan muureja.

Matka linnan muureille oli polkumainen kävelytie, jonka varrella oleva kasvillisuus oli runsasta ja maisemat kauniita. Kävelyyn, pysähtelyyn ja ihasteluun sai varata aikaa. Reitti meni korkealla, joten avarammissa kohdissa näkymät ulottuivat kauas. Koska turisteja ei ollut ruuhkaksi asti, oli kävelyreitti ihanan rauhoittava, jopa askeettinen. Tässä kuvia reitin varrelta.
Itse linnoitus oli lähinnä muuri, jota pitkin pääsi kulkemaan kahteen suuntaan. Muurilta oli upeat näkymät kohti Sintraa. Huipulla tuulee aina, joten täälläkin sai pitää hatusta ja kamerasta kaksin käsin kiinni, jotta tuuli ei tempaa omaisuutta mukaansa.

Kauniit maisemat ja kuvat niistä ovat suuri heikkouteni. Voisin kuluttaa kokonaisen päivän vain kuvailemassa yhtä upeaa maisemaa, tai kohtaa maisemasta. Sanat tuntuvat riittämättömiltä kuvailemaan tällaisia maisemia, joten kerron niistä nyt tarkemmin kuvien muodossa.


Kuten kuvista näkee, sai maisemia ihastella kaikessa rauhassa. Muita ihmisiä oli jonkin verran, mutta olin yllättynyt kohteen rauhallisuudesta. Sintrassa oli ihana vierailla historiallisissa kohteissa senkin vuoksi, että niissä koki olonsa turvalliseksi. Ympärillä ei näkynyt mitään epäilyttävää, eikä esimerkiksi taskuvarkaita näyttänyt olevan.

Linnaan kuljettavan polun kävelemiseen ja linnan muureilla ja portaikoissa kapuamiseen kannattaa varata aikaa ja hyvät kävelykengät. Viimeisimmässä kuvassa näkyy palatseista näyttävin, Palácio da Pena. Suuntasimme Castelo dos Mourosista kohti tuota värikästä palatsia. 

Siitä enemmän seuraavassa kirjoituksessa!

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti