sunnuntai 7. elokuuta 2016

Portugali - osa 5 - Cabo da Rocan maisemat
Matkasuunnitelmiin kuului alusta pitäen vierailla Capo da Rocassa, joka on Euroopan mantereen läntisin kohta. Sijaintinsa puolesta vierailu oli helppo toteuttaa, sillä majapaikastamme Sintrasta on matkaa Capo da Rocaan vain 18 kilometriä, ja busseja kulkee molempiin suuntiin monta kertaa päivässä. Eikä retki kalliiksikaan tullut, sillä matka suuntaansa maksoi muutaman euron.

Vaikka kilometrejä oli vain 18, kesti bussimatka lähes tunnin. Bussi kierteli pieniä,  kapeita ja vuorten rinteitä puikkelehtivia reittejä pitkin kohti länttä. Vaikka jyrkimmissä kohdissa vähän pelottikin, ei samanlaisia maisemia olisi päässyt näkemään missään muualla. Kaunis maaseutu yhdistettynä mereen ja vuoriin muodostivat uskomattoman kauniin maiseman. Jälkikäteen saimme tietää, että reittiä olisi kulkenut myös nopeampi bussi. Olimme kuitenkin niin tyytyväisiä maisemareittiin, ettei siihen kulunut aika harmittanut ollenkaan.

Sintrassa paikalliset ihmiset suosittelivat käymään Capo da Rocassa illalla auringon laskiessa. Ihastuin ajatuksesta nähdä auringon painuvan meren taakse, mutta bussiyhteyksien takia en sitä hetkeä päässyt näkemään. Sen sijaan kävimme kohteessa alkuillasta, ilta-auringon sävyttäessä maisemia. Ei ollut huono valinta sekään - maisemien kauneus oli mykistyttävä.

Näin jylhiä näkymiä pääse harvoin näkemään. Jyrkät ja kivikkoiset rinteet laskeutuivat siniseen Atlantin valtamereen luoden upean kontrastin. Laskeva aurinko langetti viimeisiä säteitään tehden tunnelmasta romanttisen.

Vaikka pudotus alas mereen oli todella jyrkkä, olivat turvajärjestelyt hyvin minimalistiset. Polun vieressä oli matala puinen aita, ja siinä kaikki. Piti siis itse huolehtia, ettei mene liian lähelle reunaa tai ota harha-askeleita. Turvattomuutta ei kuitenkaan tarvinnut kokea, sillä paikalla oli meidän lisäksi vain muutama turisti. Ja itsehän sitä saa valita, missä haluaa kävellä.

Cabo da Rocan maamerkkeihin kuului korkea risti, jonka alapuolella luki paikan koordinaatit. Toinen maamerkki oli majakka. Vietimme paikassa pari tuntia, ja siinä ajassa ehti mukavasti katsella maisemia, kierrellä ja ottaa kuvia. Sen kummempia aktiviteetteja ei ole paikkaan järjestetty, joten siellä vierailuun ei tarvitse varata koko päivää.

Vaikka päivä oli ollut kuuma ja helteinen, ei Capo da Rocassa siltä tuntunut. Tuuli oli nimittäin niin älyttömän kova, että meinasi lähteä hiukset päästä ja hameen helma karata. Minulla ei ollut pitkähihaista mukana, mutta onneksi herrasmieheni pelasti tämän vilukissan antamalla oman neuleensa minulle. :D


Jos koskaan liikut Lissabonin suunnalla, kannattaa käväistä katsomassa Capo da Rocan mahtavat maisemat. Ne todella jäivät mieleen. Lopetan kirjoittamisen tähän, ja annan kuvien puhua puolestaan.- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti