sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Tukholma - osa 2 - Mall of Scandinavia

Tukholman matkaa suunnitellessamme päätimme, että tulisimme varmasti käymään uudessa, marraskuussa 2015 avatussa ostoskeskuksessa, Mall of Scandinaviassa. Lukiessamme netistä tietoja ostosten tekemisestä tässä uutukaisessa ostoskeskuksessa, meinasi suu loksahtaa auki. Liikkeitä ostoskeskuksessa on yhteensä 224 ja pinta-alaa 101 000 neliömetriä. Mall of Scandinavia on neljän tähden ostoskeskus, eli standardit ovat korkealla. Lisäksi, liikeluettelosta pomppasi silmiini River Islandin liike.  Ihanaa, sinne on päästävä sekä ostarilla että keskustassa! Ajattelimme, että tässä ostoskeskuksessa käyminen on itsessään elämys, joten varasimme kokonaisen päivän siellä käymiseen. Suunnistimmekin sinne heti ensimmäisenä kokonaisena päivänä.

Hotellimme sijaitsi Bromman lentokentän vieressä. Kysyimme hotellin virkailijalta, miten pääsisimme helpoiten tähän shoppailijan maanpäälliseen paratiisiin. Ja ah, miten yksinkertainen reitti olikaan! Lähijunalla pääsi suoraan Solnan juna-asemalle, joka sijaitsee ihan ostoskeskuksen vieressä. Matka Solnaan kesti parikymmentä minuuttia, ja pois jäätiin päätepysäkillä. 

Mall of Scandinavian julkisivu oli moderni, uudenkarhea ja tyylikäs. Seinä koostui pienistä peileistä, joka heijasti pintaansa sinisen taivaan pilvineen. Seinän väritys määrittyy siis taivaan väristä. Tällainen muotoilu ja materiaalinkäyttö miellyttivät kaikessa moderniuudessaan visuaalista silmääni.Sisäänkäynnin ulkopuolella olevassa logossa ja katoksen katossa seinässä ollut peiliteema toistui. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se toimi. Ostoskeskuksen ympäristö oli hieman rähjäinen rakennustyömaa. Ymmärtääkseni tähän kaupunginosaan on rakenteilla paljon uutta ostoskeskuksen avaamisen myötä. Vuosien saatossa siis lähiseutukin siistiytyisi nykyisestä.

Kun astuimme ostoskeskukseen sisälle, avautui silmiemme eteen hienot näkymät. Näki heti, että tässä ostoskeskuksessa on panostettu liikkeiden määrän lisäksi myös designiin. Käytävillä oli tilaa valtavasti, ja nurkan takaa avautui aina aivan uudenlainen maailma. Sisustukseen ja ratkaisuihin oli käytetty luovuutta, ja niissä vuorottelivat tyylikkyys ja leikkisyys.

Pintaratkaisuissa ja sisustuksessa vuorottelivat kiiltävät, uudet pinnat ja niitä tasapainottavat pyöreät muodot ja värit. Yhdessä ne muodostivat tyylikkään, hauskan ja ennalta arvaamattoman kokonaisuuden. Huonekaluina eniten näkyi erilaisia istuimia, joissa lepäillä välillä. Erityisen paljon istuskelemassa näki yllättäen poikaystäviä ja aviomiehiä. Hauskimpia istuimia olivat mielestäni istuimet, jotka olivat nojatuolimaisia, ja joihin eivät sivusta nähneet muut. Niissä sai siis istua kaikessa rauhassa. Näillä paikoilla pystyi lataamaan puhelimia jalkojen lepuuttamisen lisäksi. Myös erilaiset valaisimet olivat vallitsevia elementtejä sisustuksessa. Tässä muutama kuva Mall of Scandinavian erilaisita käytävistä ja sisustuksesta.


Kuten kuvista voi nähdä, on Mall of Scandinavia ihan visuaalisena kokemuksenakin ainutlaatuinen elämys. Olen tätä ennen pitänyt Lontoossa olevaa Westfieldin ostoskeskusta hienona, mutta tämän kokemuksen jälkeen se kalpenee kakkoseksi. Mall of Scandinavia on kuningatar, Westfield siihen nähden herttuatar. Hehee!

Suosikkikohtani ostoskeskuksessa oli erään käytävän katto, joka muodostui valotikuista. Valotikut hohtivat välillä vaaleanroosana, ja toisaalta katsottuna vaaleanviolettina. Ne sopivat loistavasti korkeaan kattoon, ja ne tekivät tilasta uniikin.
Voisin jatkaa vaikka kuinka pitkään Mall of Scandinavian visuaalisen ilmeen hehkuttamista, mutta nyt on kuitenkin aika siirtyä eteenpäin hehkuttamaan itse liikkeitä. Ja liikkeitähän riitti. Olimme etukäteen katsonut ostoskeskuksen nettisivuilta, missä liikkeissä haluamme ehdottomasti käydä. Paikan päällä liikkeiden määrä kuitenkin realisoitui. Niitä oli VALTAVASTI! Tuli melkein hätä, miten ehtisi päivän aikana käydä kaikkialla, missä haluaisi. Ostoskeskuksen aukioloajat olivat klo 10-20, ja saavuimme paikalle klo 12. Käytettävissä oli siis kahdeksan tuntia tehokasta peliaikaa. Voi kuulostaa paljolta, mutta näin suuressa paikassa aika vain hujahti! 

Suuntasimme heti ensimmäisenä River Islandin liikkeeseen, sillä tiesimme sen olevan meidän molempien heikko kohta; siellä menisi aikaa. Niin kuin menikin! Kalusimme liikettä kaksi tuntia vaatteita sovitellen ja asusteita hypistellen. Kesän mallisto oli aivan ihana! Liikkeestä löytyi tyylisiäni klassisia vaatteita, ei siis pelkkiä napapaitoja sun muita höpötyksiä, kuten joidenkin liikkeiden kesämallistoista. RI:llä sattui vielä olemaan pieniä alennuksia, kuten 20% alerekki. River Islandin hinnoissa sellainenkin ale on ihan tuntuva. 

River Islandin jälkeen suuntasimme muihin liikkeisiin. Niitä olivat esimerkiksi Zara, Mango, Cos, Nike, Nilson Shoes, Kiko, Lush, Intimissimi ja Victoria's Secret. Näistä erityisesti  alusvaateliike Intimissimi ja meikkejä myyvä Kiko ilahduttivat, sillä olen tottunut asioimaan näissä italialaisissa liikkeissä lähinnä Italiassa ja Espanjassa. Mukava saada näitä liikkeitä myös pohjoisemmaksi. Lista kaikista liikkeistä löytyy Mall of Scandinavian nettisivuita

Liikkeiden valikoimasta löytyi sekä tavallisia brändejä, että kalliimpia merkkejä. Kalliimmat merkit kuten Michael Cors, Cos, Odd Molly ja Filippa K olivat The Designer Gallery -osiossa, joka oli omistettu design-merkeille. 

Parhaat löydöt tein River Islandilta, Mangosta (jossa oli muuten tuntuvat alennusmyynnit - lähes koko liike -50%) Victoria's Secretiltä ja Cosilta. Cosilla oli muuten ihanan iso liike tässä ostoskeskuksessa. Valikoima oli erittäin laaja. Victoria's Secretiltä löytyi lähinnä kosmetiikkaa, meikkilaukkuja ja alushousuja. Löysin itselleni puoleen hintaan olleen tilavan meikkilaukun, jossa on tilaa  ja omat osiot sekä kasvojenhoitotuotteille että meikeille. 

Mieleeni jäi erityisesti se, että useissa liikkeissä (esim. River Island, Cos) oli lukittavat pukuhuoneet. Jykevä ovi ja lukko tekivät sovituksesta miellyttävää. Mikään ei ole niin ärsyttävää, kuin nykiä liian pientä sovituskopin verhoa puolelta toiselle ja huomata, että toiselle puolelle jää aina päänmentävä rako. Yksityisyys kunniaan!
Liikkeissä kierrellessä myös nälkä pääsi yllättämään. Ostarilta löytyi mukava valikoima erilaisia ravintoloitaja kahviloita. Tämä sushin rakastaja halusi päästä kokeilemaan tämän ostoskeskuksen sushia. Ruoan sai nopeasti, ja se oli hyvää! Ei elämäni parasta sushia, mutta maukasta silti. Sushi on siinä mielessä ihana ruoka, ettei siitä tule ähkyä ja turvottavaa oloa. Erinomainen ruoka siis shoppailijalle, joka haluaa sovitella vaatteita vielä syömisen jälkeenkin! :DEräs erityinen kunniamaininta täytyy tälle ostoskeskukselle vielä antaa. Se kunniamaininta menee vessoille. Kyllä, luit aivan oikein: vessoille. Ensinnäkin, niitä oli joka kerroksessa. Toiseksi, ne olivat ilmaisia. Kolmanneksi, ne olivat siisteimmät julkiset WC:t, joita olen koskaan nähnyt. Tällaiselle bakteerikammoiselle hygienikolle tällaiset veskit olivat riemun aihe koko päivän ajan! Olen vieläkin fiiliksissä niitä muistellessani! 

Vessoihin pääsi hienoa, puuseinäistä käytävää pitkin. Käytävän varrella oli seinään upotettuja hengailupaikkoja, joissa pystyi jälleen kerran lataamaan puhelinta. Nerokasta!  Seinältä löytyi myös vesilavuaari. Käytävän päädyssä oli pieni aula, josta pääsi toista käytävää miesten vessoihin ja toista käytävää pitkin naisten vessoihin. Tilaa oli vessoissa vaikka kuinka, ja pinnat kiilsivät siisteyttään.Ihan pakko oli lisätä tästä unelmien ostoskeskusvessasta kuva! Harvoin sitä tällaista pääsee todistamaan. Tästä pitäisi ottaa mallia myös Suomen ostoskeskusten vessoihin. Ainakin Rovaniemellä ne ovat usein maksullisia tai epäsiistejä. 

Kokonaisuudessaan Mall of Scandinavia oli kokemisen arvoinen ostoskeskus. Harvoin olen näin vaikuttunut mistään ostospaikasta, mutta tämä ostari oli jo esteettisyydensä puolesta hieno elämys. Silmiä hivelevän ulkomuotonsa lisäksi ostoskeskus tarjosi puitteet mukavalle ja mieleenpainuvalle shoppailupäivälle ihanan ystävän kanssa. Jos pidät shoppailusta ja liikkeiden kiertelystä, saat vietettyä täällä helposti koko päivän. Suosittelen kuitenkin ottamaan mukana kaverin, joka jaksaa myös kierrellä putiikkeja läpi. Tosin, ainahan kyllästyneen kaverin/puolison voi laittaa lepäilemään johonkin hengailupaikoista, tai vaikkapa ostoskeskuksessa sijaitsevaan elokuvateatteriin katsomaan leffaa. Tekeminen kun ei tästä paikasta lopu! 

En yhtään ihmettele, että Mall of Scandinavia on neljän tähden ostoskeskus. Oikeastaan ihmettelen, mitä siihen viidenteen tähteen pitäisi olla lisää. Minun silmissäni kaikki viisi tähteä olisivat olleet ansaitut! Tänne on kyllä päästävä toistekin. Seuraavaa Tukholman reissua odotellessa... <3
- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti