torstai 28. heinäkuuta 2016

Portugali - osa 2 - Villa dos Poetas Guest House Sintra

Olen useimmiten yöpynyt ulkomaanmatkoillani hotelleissa. Tällä kertaa Portugalin matkalla halusimme kokeilla jotakin uutta, ja valitsimme majoitukseksi neljän tähden majatalon Sintrasta. Löysimme majatalon hotels.comin kautta, ja luimme siitä useita arvosteluita Tripadvisorista. Majatalo vaikutti juuri siltä, mitä majoitukselta halusimmekin; rauhalliselta, siistiltä, kauniilta ja lisäksi kulkuyhteyksiä lähellä olevalta. 

Kuten aiemmassa kirjoituksessa mainitsin, pääsimme helposti Sintran juna-asemalta perille  majataloon ystävällisen paikallisen opastuksella. Matka asemalta majatalolle oli noin puoli kilometriä, ja reitti yksinkertainen. Perillä meitä odotti rautainen ja iso portti, jossa oli puhelinnumero, mihin piti soittaa. 

Pian portin tuli avamaan majatalon omistaja, Patricia. Hän otti meidät vastaan sydämellisesti, ja sai matkaajien olon tuntumaan tervetulleelta. En ole aiemmin saanut yhtä hyvää perehdytystä paikallisiin ravintoloihin, nähtävyyksiin ja kulkuyhteyksiin, kuin Patrcialta. Hän kertoi erittäin hyvällä englannilla turisteille  hyödyllisiä vinkkejä. Oli mukava kuulla paikalliselta tietoa erityisesti tapahtumista, joista ei olisi muuten voinut tietää. Kaiken lisäksi emäntämme oli valloittava persoona, jonka kanssa tuli pitkin matkaa juteltua niitä ja näitä. Kysyimmekin lähes päivittäin häneltä apua  esimerkiksi kulkuyhteyksiin liittyen, ja saimme aina täsmällisen vastauksen. Hän asui itse samassa pihapiirissä, joten hän oli tavoitettavissa oikeastaan koko ajan. 

Majatalo hurmasi minut heti. Olin haltioitunut jo portin läpi majataloa katsellessani. Ajattelin, että voiko todella käydä niin hyvä tuuri, että majatalo pihapiireineen näyttää luonnossa vielä ihanammalta, kuin kuvissa. Portin auetessa totesin, että kyllä se näin on. Keltainen majatalo odotti meitä söpön ja kutsuvan näköisenä.
Patricia kutsui meidät heti sisätiloihin, jotta pääsisimme matkalaukkujen raahaamisen jälkeen viilentymään. Vakuutuin heti paikan siisteydestä. Pölyhiukkastakaan ei näkynyt missään, ja siivooja tuli henkilökohtaisesti esittäytymään. 

Yleiset tilat oli mukavasti ja kotoisasti kalustetut. Sisustuksesta ja siisteydestä tuli heti viihtyisä vaikutelma. Isoin tila oli huone, jossa oli pöytiä aamiaista varten. Sen lisäksi yleisistä tiloista löytyi sohvaryhmiä ja istumapaikkoja, sekä vessa. 
Majatalossa on yhteensä kahdeksan huonetta vieraiden majoitusta varten. Me olimme varanneet kahden hengen huoneen. Huoneemme sijaitsi toisessa kerroksessa, johon pääsi portaita pitkin. Hissiä tässä majatalossa ei ole. 

Asiakkaalle annetussa avainnipussa oli kolme avainta. Ulkona oleva rautaportti aukesi sähköisellä avaimella. Toinen avain oli ulko-oveen, ja kolmas omaan huoneeseen. Kovin helpolla ulkopuoliset eivät siis sisälle pääse.

Olimme heti tyytyväisiä huoneeseemme. Siellä oli ensinnäkin tarpeeksi tilaa. Isot matkalaukut mahtuivat huoneeseen mainiosti. Sängyn molemmilla puolilla oli yöpöydät, ja yhdellä seinällä oli antiikkinen iso vaatekaappi. Nurkassa oli televisio, josta näkyi portugalilaisia ohjelmia (- ei siis tullut juuri katsottua). Huoneen ikkunan näkymä oli majatalon pihalle, joten puutarhasta sai nauttia myös sisätiloista käsin. Turhia huonekaluja ei huoneessa ollut, ainoastaan kaikki tarvittava. Toisen kerroksen sijainnin ansiosta katto oli viehättävästi laskeva toisella seinällä. 


Huoneen kylpyhuone oli iloinen yllätys. Tilaa oli vaikka kuinka! Kylppärissä oli jopa nojatuoli, johon sai kätevästi laitettua vaihtovaatteet odottamaan. Siistiä kylpyhuonetta oli selvästikin melko vasta uusittu, sillä se oli muuta majataloa modernimman oloinen. 
Majatalon huone siivottiin joka päivä, ja pyyhkeet vaihdettiin päivittäin. Huoneen puhtaus oli suomalaiseenkin tasoon verrattuna erinomainen. Tällaiselle hygieniasta tarkalle henkilölle siisteys on majoituksen tärkein asia, ja täällä se oli enemmän kuin kunnossa!

Viihdyimme lomaviikon ajan huoneessamme oikein hyvin. Tallelokero ja ilmastointi olisivat olleet plussaa, mutta niitä ilmankin pärjäsi. Helteistä huolimatta huoneessa ei ollut öisin liian kuuma. Pidimme usein ikkunoita auki huoneessa ollessamme, joten ilmanvaihto hoitui sillä. 

Majatalon piha oli iso ja kerrassaan hurmaava! Piha oli suojassa ulkopuolisten katseilta aidan ja kasvillisuuden ansiosta. Oli ihana lökötellä auringossa altaalla kaikessa rauhassa. Suurimman osan ajasta altaalla sai olla ihan omassa ylhäisessä yksinäisyydessään. Ei ollut siis pelkoa siitä, riittääkö itselle aurinkotuolia! Puita, pensaita ja istutuksia oli monessa kerroksessa, joten pihan yleisvaikutelma oli vihreä ja viihtyisä. Puutarhamaiseen pihaan oli selvästi panostettu. Kukkien, sitruunapuiden ja muun vehreyden lomassa oli pieniä, ihania oleilupaikkoja. Lähes joka päivä huomasin pihalla aina jonkin uuden paikan, johon oli laitettu tuoleja, riippumatto tai muu istuin. Vaikka pihalla olisikin ollut muita, olisi sieltä silti löytänyt rauhallisen paikan olla. Osa paikoista oli auringossa osan ollessa varjossa, joten valinnanvaraa senkin suhteen riitti. Piha oli rennosti ottavan esteetikon ja oman rauhan vaalijan unelma! <3
Majatalon perinteisestä julkisivusta poiketen sisäpihan puoli oli hyvinkin uudenaikainen. Suuret ikkunat  olivat yleisten tilojen kohdalla, minkä ansiosta sisällä huoneessa oli ihanan valoisaa. Sisäpihalla oli runsaasti pieniä pöytiä, joiden ääressä pystyi syömään aamulla aamiaista ja viettämään muuten aikaa päivisin. 
Vietimme mitä ihanimman lomaviikon Villa dos Poetas Guest House Sintrassa. Jos  matkustan samalle alueelle toisen kerran, aion majoittua tähän paikkaan uudelleen. Suosittelen tätä majoitusta myös muille, jotka arvostavat siisteyttä, rauhallisuutta ja haluavat majoituksen olevan lähellä bussi- ja juna-asemaa. Huone kannattaa kuitenkin varata hyvissä ajoin, sillä huoneita on vain se kahdeksan kappaletta.

Tässä vielä tiivistelmänä oma näkemykseni Villa dos Poetaksesta.


Viihtyisyys: Erittäin kotoisa ja mukava paikka! Upea ja suojaisa piha plussaa.
Siisteys: Todella siisti, ei huomautettavaa mistään.
Palvelu: Ystävällistä ja avuliasta. 
Sijainti: Lähellä junaa-asemaa sekä nähtävyyksiin vieviä busseja. Kävelymatka n. 5 min asemalle ja pysäkeille.
Hinta: Matkustamisen ajankohdasta riippuva. Kesäkuussa kahden hengen huone oli n. 100€/yö.
Aamiainen: Yksinkertainen, lähinnä leipää lisukkeineen, jogurttia, hedelmiä ja keksejä.
Ilmastointi ja tallelokero puuttuivat.

Netin kautta varattu majoitus on aina hieman arvoitus, ennen kuin sen näkee paikan päällä. Nyt ei joutunut pettymään, vaan sai parempaa, mitä uskalsi odottaa. :)

Seuraavissa kirjoituksissa kerron enemmän Portugalin matkasta!

- Ilona


Ps. Yksi minua ihastuttanut asia majatalossa vielä oli. Patricialla oli kaksi koiraa, 8-vuotias rauhallisuuden perikuva, ja parin kuukauden ikäinen villi höppänä. Koiriin jo lapsena höpsähtäneenä olin aivan mielissäni, kun koiria sai käydä välillä paijaamassa. <3 Ja koiria karttavat älkää huoliko, koirat eivät tulleet asiakkaiden luo, vaan niiden luo pystyi itse pyytämällä menemään. 

Naurattaa ihan älyttömästi nämä pennusta otetut kuvat. Tyyppi oli niin vauhdissa jatkuvasti, että kaikki ovat heilahtaneita. Hän saa sen kuitenkin anteeksi, niin monta pentupusua häneltä matkan aikana  sain. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti