torstai 2. kesäkuuta 2016

Valmistujaiset

 
Saavutin alkuvuodesta yhden tähän astisen elämäni isoimmista etapeista. Valmistuin nimittäin maisteriksi! Jippii! Päätin, että juhlistamme pienimuotoisesti valmistumistani keväällä. Silloin opintojen loppurutistuksesta on jo ehtinyt hengähtää ja huilia tovin. Lisäksi, kevät on jotenkin otollisempi ajankohta juhlille, kuin sydäntalvi. Juhlien luonnetta piti miettiä hetki, sillä muille kuin rippi- ja ylioppilasjuhlille ei ole selkeää kaavaa, millä juhla tulisi toteuttaa. Päädyin pitämään pienellä porukalla herkkukahvittelut. Toukokuun alkupuolella olivat pienet juhlani suurilla herkuilla varustettuna. Haluankin jakaa juhlien herkkupaloja kuvien muodossa, sillä kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Ensin kuitenkin pari sanaa valmistujaismekostani. Halusin sen olevan Marimekkoa, sillä se edustaa ajatonta ja suomalaista designia. Marimekon mekot ovat vaatekaappini aarteita. <3 Marimekolla sattuikin sopivasti ennen juhliani ystävämyynnit, joten sain valmistujaismekosta jopa hieman alennusta! Kuosiksi valikoitui Siirtolapuutarha mustan, valkoisen, nuden ja vaaleansinisen sävyissä. Mekossa oli mukava olo koko päivän, ja sille löytyy varmasti käyttöä myös tulevaisuudessa.

Tahdoin ehdottomasti leipoa juhliin muutaman suosikkiherkkuni Kinuskikissan resepteillä.  Niitä olivat bebe-neliöt, kinderpiirakka ja Bailey's-juustokakku. Ne ovat kolmen kärki suosikkileivoksistani. Kinuskikissan ohjeilla onnistuu aina! Bebe-neliöistä tuli aika kotikutoisen näköisiä, mutta eikös itse tehdyssä leivonnaisessa käsityön jälki saakin näkyä? Pienistä kosmeettisista virheistä huolimatta leivonnaiset maistuivat taivaallisilta! 

Halusin kehitellä omiin juhliini myös itse reseptejä. Päätin tehdä kaksi marjaisaa juustokakkua, sillä niissä yhdistyvät kaksi ihanuutta: marjat ja juustokakku. Mikä olisikaan parempaa! 

Pakastimessani on viime kesästä saakka ollut odottamassa jättimäisiä suomalaisia vadelmia tarpeeksi arvokasta hetkeä tulla käytetyiksi. Päätin, että valmistujaisistani tulee niiden tähtihetki! Kirpeiden vadelmien kaveriksi halusin yhdistää makean mansikan. Lopputulos oli yhtä aikaa ihanan makea ja kirpeä.

Toisena kakkuna tein mustikka-valkosuklaajuustokakun, jossa mustikka saa makuparikseen täyteläisen valkosuklaan. Suosittelen kokeilemaan molempia reseptejä kesällä - laitan ohjeet tänne myöhemmin! ;)
Teimme äitini kanssa selkeän työnjaon leipomisten suhteen. Minun tehtävä oli hoitaa makea puoli, ja äiti laittoi suolaiset herkut. Saimmekin nautiskella savustetusta kalasta, graavilohitäytteisistä ruisnapeista ja porovoileipäkakusta. Äiti ja mummi ovat oikeita ruoanlaiton mestareita; itse en voi kuin ajan kanssa koittaa pyrkiä samaan!

Juhlani olivat siis lähinnä ruokabileet - hyvin minun näköset kemut siis! :D Valmistujaisjuhlien järjestäminen oli mukava tapa saada opinnoille viimeinen päätösetappi. Tämä maisteri voi nyt miettiä opintotaivaltaan hymyssä suin, katse kohti tulevia haasteita.

 - Ilona

Ps. Tiedossa on ensimmäinen kesä piiiiitkään aikaan ilman kesäopintoja. Onpa vapauttava olo! Paistaisipa aurinko paljon, sillä tänä kesänä minulla on aikaa paistatella päivää ulkona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti