torstai 2. kesäkuuta 2016

Ihana mansikkajuustokakku vadelmilla

Olen rakastanut tehdä teini-ikäisestä saakka erilaisia juustokakkuja. Hurahdukseni myötä olen vuosien mittaan alkanut itse kehitellä kakkuihin erilaisia makuja ja makupareja. Marjat ovat raaka-aineista suosikkejani juustokakuissa. Raikkaus ja makeus samassa paketissa on kutkuttava yhdistelmä.

Pakastimessani oli odottelemassa viime kesänä pakastettuja suomalaisia jättivadelmia. Nämä harvinaisen suurikokoiset marjat ovat odottaneet jotakin spesiaalia ja tärkeää hetkeä tulla käytetyiksi. Valmistujaiseni olivat tarpeeksi hieno hetki koristella kakku näillä ihanuuksilla.

Kirpeiden vadelmien kaveriksi halusin täytteeseen jotakin hempeää ja makeaa. Päädyin mansikkaan sen makeuden ja hempsakan värin ansiosta. Vadelman ja mansikan yhdistelmä olikin ihanan marjaisa, pehmeä ja raikas. 

Tein tämän kakun isoon vuokaan, joten täytettä tulee paljon ja kakkua riittää isommallekin porukalle.





Mansikkajuustokakku vadelmilla

Ainekset:

Pohja

n. 300 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte

4 dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Viola)
0,5 l mansikkasurvosta, mansikkapaloja tai mansikoita (Pakastetut käyvät hyvin!)
3 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
10 liivatelehteä
vettä

Päälle

Vadelmia
1 dl hyytelösokeria
vettä

Tee näin:

- Jos mansikat ovat olleet pakasteessa, ota ne sulamaan hyvissä ajoin!

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Helpoiten vuorauksen saa tehtyä, kun laittaa leivinarkin irrotetun pohjan päälle, laittaa ja kinnittää reunat ja repii yli jääneen leivinpaperin ulkopuolelta pois.

2. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi. Itse murskaan keksit monitoimikoneella, jolloin murskasta saa hienompaa kuin käsin murskattuna.

3. Sulata voi. 

4. Sekoita sulanut voi murustettuihin kekseihin.

5. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

6. Laita liivatelehdet pehnememään kylmään veteen.

7. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

8. Sekoita vatkaimella toisessa kulhossa tuorejuusto ja maitorahka. Näin tuorejuusto ei jää paakkuiseksi taikinassa.

9. Sekoita rauhallisesti vatkaten tuorejuustosta ja maitorahkasta tehty tasainen seos kermavaahtoon.

10. Tee mansikoista tasainen seos monitoimikoneella tai sauvasekottimella. Mansikat saavat olla tähän täytteeseen ikään kuin hieno kastike, eli möykkyjä ei saa jättää!

11. Sekoita jo tehtyyn täytteeseen mansikkakastike, sokeri ja vaniljasokeri.

12. Kiehauta pieni määrä vettä. Laita kiehautettuun veteen pehmenneet ja kuivaksi puristellut liivatelehdet. Sekoita koko ajan vispilällä.

13. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita.

14. Ota pohja jääkaapista ja kaada valmis täyte pohjan päälle.

15. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

16. Ota kakku esille ennen tarjoilua. Asettele vadelmat kauniisti kakun päälle.

17. Valmista hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan. Kuorruta vadelmat ohuesti seoksella.

18. Irroita irtopohjavuoan reunat varovasti

19. Nautiskele... :)





 

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti