torstai 12. toukokuuta 2016

Ruisnapit porotäytteellä

 




Poro kuuluu kuninkaallisimpiin makuihin. Vaikka Lapissa asunkin, on poro hintansa vuoksi harvinainen vieras ruokapöydässäni. Silloin tällöin poroa on kuitenkin saatava. Tällä kertaa halusin käyttää poron lihaa ruisnappien täytteessä. 

Olen hurahtanut ruoanlaitossa tuoreisiin yrtteihin, sillä ne tuovat ruokaan hyvää aromia ja raikkautta. Ne ovat myös yksinkertaisuudessaan kaunis koriste.

Tämä täyte ruisnappeihin on nopea ja helppo tehdä. Maku on täyteläinen, raikas ja herkullinen. Itse käytin porona Lapin lihan kylmäsavurouhetta, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi piirakoihin ja tällaiseen täytteeseen.

Tässäpä teillekin ohje.


Porotäyte ruisnappeihin   

 

 Ainekset:

180 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
n. 70 g poron kylmäsavurouhetta
pieni tai puolikas punasipuli
nippu persiljaa
rouhittua mustapippuria myllystä

maustamattomia ruisnappeja


Tee näin:

1. Sekoita tuorejuusto ja smetana tasaiseksi seokseksi.

2. Pilko sipuli ja puolet persiljasta mahdollisimman pieneksi silpuksi.

3. Sekoita tuorejuuston ja smetanan joukkoon poro sekä silputut sipuli ja persilja.

4. Rouhi täytteeseen muutaman kerran mustapippuria myllystä. Maista, ja lisää pippuria tarvittaessa. 

5. Levitä kahta teelusikkaa apuna käyttäen kukkurallinen lusikallinen täytettä ruisnappien päälle, ja asettele kauniisti tarjoiluastiaan. Lisää lopuksi päälle koristeeksi loput persiljat.

6. Nautiskele. ;)

  

    - Ilona

2 kommenttia:

  1. Nämä ovat kyllä hyviä. Suosittelen ja suosittelen testaamaan myös lohitäytettä, omaa suosikkiani. Aurinkoa kesään. :)

    VastaaPoista
  2. Oi, lohella tehtynä on varmasti myös hyvää! Nam! Aurinkoa myös sinunkin kesääsi! :)

    VastaaPoista