keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Ensimmäinen kirjoitusNo niin, tästä se sitten lähtee! Olen jo pidemmän aikaa kypsytellyt ajatusta siitä, että alkaisin kirjoittaa ikiomaa pientä blogia. Kirjoittaminen on jo pienestä lapsesta saakka kuulunut harrastuksiini, joten blogin kirjoittaminen olisi itselleni uusi ja moderni tyyli tuottaa tekstiä. Nyt kun minulta löytyy kirjoittamiseen aikaa ja resursseja, on oikea hetki ryhtyä tuumasta toimeen.

Olen temperamentiltani tunteita pirskahteva Pikku Myy, mutta luonteeltani Nipsu - siis auttamaton arkajalka. Ette siis tule löytämään blogistani hurjia tempauksia, kuten benji-hyppyjä. Sen sijaan hurjastelen omilla mukavuusalueillani, esimerkiksi kokeilemalla erilaisia reseptejä, maistelemalla uusia makuja, leikittelemällä väreillä ja materiaaleilla niin pukeutumisessa kuin sisustuksessakin, tai matkustelemalla uusiin paikkoihin tai syventämällä tuntemusta jo tutuksi tulleista. Ainakin nämä edellä mainitsamani hurjastelutapani ovat eräitä teemoja, joista aion kirjoittaa. En kuitenkaan halua sijoittaa blogiani mihinkään tiettyyn lokeroon, vaan aion kirjoittaa useista minua kiinnostavista aiheista. Niitä ovat edellä mainittujen lisäksi esimerkiksi taide eri muodoissaan (musiikki, kaunokirjallisuus, kuvataide...), joten voi olla, että tulen kirjoittamaan jotakin myös niistä.

Blogin nimeksi valikoitui Scandinavian Music Groupin kappaleen nimi Se sitä ja se tätä. Se sopii nimenä blogilleni, sillä tulen kirjoittamaan monesta eri asiasta. Lisäksi, SMG:n musiikki kuuluu suuriin intohimoihini. Parempaa otsikkoa ei siis minun kirjoituksilleni ole olemassa! 

Seuraavaksi esittelen joitakin perusajatuksia, joita minulla on blogini aihepiireistä.
Ruokafilosofiani

Tunnustan, olen kulinaristi. Rakastan ruoanlaittoa, leipomista ja (totta kai) syömistä! Ruoan esteettisyys niin ulkonäöltä, tuoksuilta ja mauilta on minulle tärkeää. Ruoka on muutakin, kuin pelkkää polttoainetta!

Minulle on tärkeää syödä ravintoa, joka on niin puhdasta, kuin mahdollista. Puhdas ruoka tuntuu tarkoittavan monelle ihmiselle täysin eri asiaa, joten haluan heti aluksi täsmentää, mikä mielestäni on puhdasta ruokaa.

Ensimmäinen kriteerini puhtaalle ruoalle on se, että se sisältää mahdollisimman lyhyen tuoteselosteen. Parhaimmillaan tuotteessa ei ole tuoteselostetta ollenkaan. Näin ruoka on vain sitä itseään, eikä siihen ole lisätty mitään ylimääräistä. Silloin tietää tarkalleen, mitä syö.

Toinen kriteerini puhtaalle ruoalle on kotimaisuus. Nykyään ruokateollisuudessa on paljon asioita, joita kyseenalaistaa. Maailmanlaajuisesti ajateltuna Suomessa ruoantuotantoon liittyy kuitenkin paljon säädöksiä, jotka takaavat ruoan turvallisuuden. Lisäksi, kotimaista ostamalla tukee kotimaista ruoantuotantoa, ja  myös sen säilymistä Suomessa.

Kolmas kriteerini ei ole aina mahdollista täyttää, mutta onneksi usean ruoka-aineen kohdalla nykyisin jo on! Se on nimittäin luomuruoan suosiminen. Syömällä luomua voi varmistua siitä, ettei tule samalla syöneeksi ihmiselle vaaraksi olevia torjunta-aineita. Ainakaan Rovaniemellä kaikkea ei ole mahdollista saada luomuna. On ollut kuitenkin ilo huomata, että luomuvalikoima näyttää monessa myymälässä kasvavan jatkuvasti.

Myös ajatus erilaisista lisäaineista ruoassa ällöttää. On muuten mielenkiintoista tutkia kaupassa tuotteiden pakkausselosteita, ja koittaa tunnistaa niistä joka ikinen ainesosa. Voisin väittää, että einespuolelta ei löydy yhtäkään tuotetta, jonka tuoteselosteen sisällön tavallinen Matti Meikäläinen ymmärtäisi täysin.

Raaka-aineista suosikkejani ovat ehdottomasti tuoreet yrtit, valkosipuli, avokado ja lohi. Ruokalajeista suurin heikkouteni on sushi. Voisin elää pelkällä sushilla! Tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet ovat lähtökohtana onnistuneelle aterialle.

Herkuttelu on sitten asia erikseen. Kenenkään kehohan ei periaatteessa tarvitsisi sokeria tai valkoista vehnää. Mutta. Mielestäni silloin tällöin herkutteleminen parantaa elämänlaatua ja tuo ilahduttavia makuelämyksiä arkeen ja juhlaan. Itse leipomalla saakin herkutella sellaisilla makeilla mauilla, joista juuri itse pitää. Suurin heikkouteni ovat erilaiset juustokakut. Ah, mitä elämä olisikaan ilman niitä!
Matkailu

Matkustelu kuuluu suurimpiin intohimoihini. On ihana nähdä, kokea ja löytää uusia paikkoja kulttuureineen, tapoineen, ruokineen ja maisemineen. En ole tähän mennessä käynyt Eurooppaa kauempana. Vielä on tuntunut, että omassakin maanosassa riittää kylliksi nähtävää.

Tähän mennessä olen aikuisiällä ehtinyt käymään kaksi kertaa Lontoossa, kaksi kertaa Irlannissa, kolme kertaa Espanjassa (Barcelona, Tossa de Mar, Malaga ja Lloret de Mar), pari kertaa Italiassa (Milano, Varese, Venetsia, Verona...), Kreetalla, Belgiassa (Antwerpen), Ranskassa (Nizza ja samalla reissulla Monaco) sekä suomalaisille kotoisissa Tallinnassa ja Tukholmassa. Usein yövyn samassa kohteessa reissun ajan, mutta käyn päiväreissujen muodossa tutustumassa seudun lähialueisiin.

En tule tekemään näiltä menneiltä reissuilta erillisiä postauksia, mutta laitan muutaman fiilistelykuvan tähän. :)

 © Ilona
  © I.K. Monacosta löytyi portaat, jotka olivat kuin suoraan satukirjasta. 
                            
© I.K.  
Lago Maggioren upeat näkymät! Italiassa minut ovat hurmanneet erityisesti kauniit maisemat, paikallisten räiskyvä kommunikointi sekä italialainen keittiö. Gelatoa unohtamatta! <3


Venetsialaisia suukkoja!

  © I.K.  Barcelonassa minut hurmasi täysin ravintola Malamen. Barcelonassa vieraileville suosittelen erittäin lämpimästi käymään! Laadukas ja trendikäs ruoka ja palvelu. Ps. Pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. © I.K.  Henkeäsalpaavan kaunis Irlanti.© I.K.  Kreetalla Elafonissin kahluusaaret olivat viehkeä kohde päiväretkelle.Oi että, tulipa matkakuume edellisten reissujen kuvia selaillessa! Ehkäpä saisin tähän kuumeeseen helpotusta lähitulevaisuudessa... ;)


Tyylilyyli

Olen aina ollut visuaalinen ihminen, joka nauttii esteettisyydestä. Kiinnitän (oikeastaan tahtomattani) tarkasti huomiota siihen, minkälaisia värejä, muotoja ja materiaaleja näen ympärilläni. Ehkä juuri siitä syystä olen kiinnostunut sisustamisesta ja omasta tyylistäni.

En ole koskaan seurannut aktiivisesti muotivirtauksia, vaan luotan omaan makuuni ja tuntumaani tyyliasioissa. Toki meneillään olevat trendit vaikuttavat omiinkin valintoihin, mutta en koskaan osta vaattetta tai tavaraa vain siksi, että se on juuri nyt kuuminta hottia.

Sisustuksessa olen heikkona paria tiettyä merkkiä kohtaan. Ne ovat ihanat, suomalaiset Iittala ja Marimekko. Erityisesti astiapuolella ne edustavat ajatonta, upeaa ja silmiä hivelevää designia. Olenkin ikionnellinen siitä, että Rovaniemeltä löytyy sekä Iittalan että Marimekon outlet-myymälät! <3

Myös pukeutumisen puolella Marimekko on kestosuosikkini. Muilta merkeiltä ei yhtä kauniita kuoseja ja ajatonta muotoilua löydä. En ole muuten kovinkaan merkkiuskollinen, mutta River Island ja Zara ovat liikkeitä, joissa on ilo asioida. :D

Siinä oli muutamia ajatuksiani minua kiinnostavista aiheista. Kiitos, kun luit tähän saakka. Lisää on luvassa!


- Ilona


Ps. Kaikki blogissa olevat kuvat ovat tekijänoikeuksiltaan minun. Luotan siihen, että minulta pyydetään, mikäli niitä haluaisi jossakin yhteydessä käyttää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti